Sopfinalen blir av ändå

- in Nyheter
@Kenneth Carlsson

Inga sopor på Parentesens brännbollsturnering i år. Det meddelade arrangörerna sent under fredagskvällen. Men under lördagsmorgonen kom en ny vändning – sopslutspelet ska genomföras trots allt.

Brännbollsturneringen på Parentesen skulle bli utan det traditionella sopslutspelet. En kris uppstod under fredagen när ett matchresultat ändrades efter en domarmiss.

Torsdagens match mellan C2 och B3+B1 slutade med vinst för de senare. Men C2 överklagade en matchavgörande poäng. Anledningen: B3+B1 hade blivit utebrända utan att C2 fick poäng.

Efter att arrangörerna diskuterat med tillförlitliga vittnen togs beslutet att dela ut poäng till lag C2 i efterhand. Detta ändrade hela matchresultatet och gjorde att C2 vann matchen  med en poängs marginal. Lag B3+B1 åkte snöpligt ner i tabellen och hamnade i sopslutspel.

Lag B3+B1 vägrade att acceptera beslutet och hoppade av slutspelet.

– Vad jag vet har liknande situationer uppstått i tidigare turneringar och då har domsluten accepterats. Men i det här fallet vägrade korridoren att fortsätta under sådana premisser, säger arrangören Ralf Elfving.

Men när läget såg som mörkast ut ändrade korridoren sig. Laget ställer upp i sopslutspelet, som därför kan genomföras traditionsenligt.

– Representanter från korridoren meddelade mig i morse att de inte stod bakom beslutet att hoppa av. Därefter gick vi runt och pratade med de andra korridorerna och alla vill vara med. Vilket vi och alla andra tycker är roligt. Vi kör, säger Ralf Elfving.

Slutspelet pågår hela dagen från klockan 10. Sopfinalen drar igång klockan 15.

Följ Lundagårds liverapportering på Twitter! https://twitter.com/#!/lundagard