Beachvolleydust i Krischans gunst

- in Studentliv
@Max Jedeur-Palmgren

Under den obestridliga epiteten ”amatörturnering” samlade Krischanstad nation ihop en spridd skara söndagsflanörer för att möta varandra i beachvolleyboll.

16 lag – pumpade efter helgen med energidryck och tacopaj – möttes under söndagen på beachvolleyplanen vid Krischanstad nation och gjorde upp i turneringen Slap Off.

I spelet, som generellt kan beskrivas som fladdrigt, imponerade alla som kunde undvika sträckningar och med lite tur överhandsserva över nätet.

Detta årligen återkommande evenemang kunde framåt eftermiddagen till och med åtnjuta lite solsken ackompanjerat till basmusik som åtminstone två personer kände till.

Vinnaren av turneringen blev hårdservande Hallands som vann mot Iceblock i finalen. Detta efter att ha vunnit i ett rent nationsderby i semifinalen mot Serves you right, medan Iceblock i sin semi var övermäktiga Krischans Hipsters.

Ett något yvigt Lundagårdslag räddade äran genom att serva hem sin sista match. Det kan tolkas som att de var lika bra som Malmö nations lag, och gav därmed Lundagård en halv revansch efter förnedringen i Laser tag-turneringen som avgjordes i våras.

Se Lundagårds sportfotografs bildspel.