Handledarchatt och schackmatcher

- in Nyheter

Idag har vi via Skype haft vårt första möte med vår handledare. Den feedback vi fick var genomgående positiv. Vi verkar ligga bra till tidsmässigt och intervjuerna vi gjort är klart godkända, vilket var ett mycket bra besked.

Efter detta samtal belönade vi oss själva med att vara lediga. Jag har ungefär 12 liter vätska i mina bi-hålor och har överlag inte vart jättetaggad på annat än läsa och se på film.

Tävlat har vi dock gjort. En minst sagt nervpåfrestande schackmatch har idag gått av stapeln på Longyearbyens bibliotek. Två jämlika parter drabbade samman i vad som utvecklades till ett långdraget dödläge. En timma in i matchen, och fronterna rörde sig knappt alls. Vi hade slagit ut 4 pjäser var, vilket gjorde att brädet var fullt och ytorna små. Adrenalinet stod i taket och koncentrationen låg på sin absoluta topp. Efter ett ödestiget häst-drag av Daniel kunde dock Anton slutligen avgå med segern.

Imorgon väntas förhoppningsvis den första riktiga fjällturen. Direkt söder om vår bas finns fjällområdet Nordenskjöld dit kosan  ska styras så länge vädret tillåter. Med oss följer beväpnad eskort i form av en vänlig sjuksköterska vi har lärt känna. Kul ska det bli!