Pluggar du på Campus Helsingborg?

- in Nyheter
@Ida Ölmedal

Lundagård vill bli bättre på att bevaka studentlivet i Helsingborg. Det finns bara ett sätt: att vara där. Därför flyttade vi en liten bit av redaktionen till U2 för en dag. En sak stod klar: Vi behöver din hjälp!

 

60 kronor kostar biljetten till Helsingborg. Tågfärden tar en knapp halvtimme om man tar det snabbaste alternativet. Det är en bit, konstaterar Lundagårds utsända när vi promenerar upp mot Campusbyggnaden för att hålla öppen redaktion. Samma sak säger studenterna vi möter där inne: Nej, vi åker inte till Lund. Tyvärr. Mest för att det är så dyrt. Men också för att vi inte behöver det.

Det är tydligt: Campus Helsingborg är inte en liten avkrok till Lund. Det är till stor del en egen studentvärld, med sin egen stad, sina egna studentföreningar och sin egen stämning.

Här vill Lundagård också vara. Vår ambition är att bevaka allt som gäller alla studenter vid hela Lunds universitet.

Campus Helsingborg är en växande del av universitetet. Det betyder spirande idéer och spännande nya projekt, men ibland också växtvärk och trängsel och trassel när det går för fort. Där är det Lundagårds uppdrag att finnas och snappa upp historier, ge koll på vad som är på gång och lyfta fram fel och orättvisor i ljuset.

Den senaste tiden har vi jobbat hårt på det. Bland annat inledde vi hösten med en djupdykning i problemen kring den nya lärarutbildningen. Men fastän nästan alla de studenter Lundagård hinner prata med i lunchsorlet på U2 har läst senaste numret (och gärna reciterar delar av den, t.ex. denna artikel om Sverigedemokraterna), är det tydligt: man kan inte göra tidning om Helsingborg från Lund. Då missar man det där som man suckar över på kafferasten eller fnissar över längst bak i föreläsningssalen. Lokalbristen, den efterlängtade andrahandsbokhandeln, turerna till Helsingör på torsdagskvällar.

Därför ber vi dig som är student på Campus Helsingborg om hjälp. Skriv en rad till oss och berätta vad som händer i ditt studentliv! Har du tänkt på något vi borde skriva om? Eller, ännu hellre: Är du en journalisttalang och vill bli en av våra helsingborgsreportrar? Mejla till lundagard@lundagard.se!

Bilden: Lundagårds reporter Carl-Johan Kullving diskuterar senaste numret med studenter på Campus Helsingborg.