Med fokus på Sundets pärla

- in Studentliv
@Carl-Johan Kullving

Trött på den gamla dryga studenttidningen med dålig Helsingborgsbevakning? Nya webbforumet Skribent tipsar om bartendertricks, hiphoplistor och hur du hittar i Campusdjungeln. Lundagård har träffat skribenterna bakom Campus Helsingborgs senaste mediala tillskott, som främst är till för skribenterna själva.

Idén till tidningen föddes under en av terminen första föreläsningar.

– Vår lärare berättade om vikten av att praktisera sitt skrivande under studietiden. Under en rast var vi några kursare som pratade och kom fram till att vi behövde en anledning till att skriva. Då kom vi på idén om att starta ett nyhetsforum, berättar Alicia Fjällhed, som läser strategisk kommunikation vid Campus Helsingborg.  Hon är en av initiativtagarna till nyhetsforumet Skribent.

Nyhetsforumet fungerar som en tidning i bloggform med publicering varje onsdag. Skribenterna skriver främst texterna för sin egen utveckling.

– Det har gått väldigt snabbt. Vi har fått ganska bra respons från våra kursare trots att vi inte funnits mer än två veckor, säger Alicia Fjällhed.

Just nu har Skribent ett trettiotal aktiva skribenter och enda kravet för att bli skribent är att man studerar vid Campus Helsingborg. Målgruppen för nyhetsforumet är helsingborgsstudenterna och den som vill få ut mer av studietiden.

– Tanken är att tekniker, socionomer, lärarstudenter och andra studenter vid Campus Helsingborg också ska kunna skriva om de vill. Vi har idéer om att involvera de studenter som läser strategisk kommunikation med digital inriktning att kanske skapa en app eller något liknande, om de vill, säger Alicia Fjällhed.

Startar ni tidningen för att Lundagård är dåliga på att bevaka Campus Helsingborg?

– Nej, vi är ingen konkurrent till Lundagård. Vi ser nyhetsforumet som en rolig grej och ett sätt att praktisera det vi lär oss på utbildningen, som dessutom ser bra ut på CV:et. Men vem vet, vi kanske kan samarbeta sen när nyhetsforumet har utvecklats mer?

Skribent kommer även fungera som ett sätt för studenter att tipsa andra studenter om vad som händer i Helsingborg. De kommande veckorna ska Alicia Fjällhed och hennes medarbetare i Skribent definiera syftet med nyhetsforumet och även prata med studentföreningarna i Helsingborg för att se om de kan samarbeta kring informationsspridning.

– Vi har ingen definierad struktur än, men vi är på väg, säger Alicia Fjällhed.