Packar till kandidaternas spellistor

- in Nyheter
@Isak Engqvist

Jag är alltid ute i sista minuten med allt det jag ska göra. Framförallt när det kommer till deadlines och liknande. Så är också fallet nu. Det är ungefär åtta timmar kvar tills planet lyfter från Kastrup och jag har ännu inte packat färdigt och det finns en del förberedelser kvar att pyssla med.

Men samtidigt som jag springer fram och tillbaka genom lägenheten har jag de båda kandidaternas spellistor på i bakgrunden. Självklart är det mycket amerikanskt som kandidaterna lyssnar på men vissa musikvalsskillnader finns det.

“Campaign Playlist by barackobama”. Det blir en retroresa. Jag får känslan av källarklubbar i relativt stora städer i nordöstra USA. Underifrån perspektivet känns i musikvalet och visst har det med den bild Obama vill visa om sig själv. En bild att han är en person som vet hur vanliga amerikaner har det eftersom han själv jobbat sig upp från en vardag med knappa tillgångar. Washington, New York och kanske i Columbus i Ohio kan jag se mig själv drickandes en öl och lyssna på denna spellista.

“On the road by mittromney”. Den får mig verkligen att fantisera över den delen av våran resa som kommer ske med bil. Det är country och amerikansk småortsfeeling som man får när listan rullar igång och visst kan man se Mitt Romney framför sig. Även fast det mest underhållande Mitt Romney-låten just nu är ”Mitt Romney style”.

Snart är jag dock klar och har förhoppningsvis fått med mig allt ner i väskan. Oron kommer dock finnas kvar och jag kommer fråga mig hela vägen fram till flygplatsen, är det inte nu något som jag har glömt? Nu är det inte många timmar kvar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.