Nu inleds jakten på nästa karnevalsledning

Från och med idag kan du kandidera eller nominera någon till Lundakarnevalens verkställande topp 2014.

”Lundakarnevalen är sprudlande glädjeextas i maj månad, som sker vart fjärde år”, inleder valberedningens ordförande Sebastian Jerneck sittandes under det svaga skenet från den sista glödtråden av lampans tidigare tre.

Högst upp i AF-borgen i ett stökigt skrymsle kommer det här på karnevalkontoret, inom ett år att smidas strategiska planer.

Detta när karnevalsgeneralen själv och tillhörande kommittéstyrka och två rådgivande veteraner ska diktera runt 5 000 ideellt engagerade studenter till att genomföra en offensiv i karnevalformation med syfte att ta staden Lund och dess besökare med häpnad.

Senaste försöket, år 2010, uppgick ockupationens omsättning till hela 25 miljoner kronor och då pågick belägringen under totalt tre dagar.

Hur kommer det sig att valberedningen annonserar ut kommittéplatser redan 19 månader innan nästa karneval?

– För att det ska bli en så bra karneval som möjligt helt enkelt så behövs det en lång förberedelse tid, säger Sebastian Jerneck.

Vem får kandidera?

– Alla är välkomna att kandidera men vi vill ha dem med ideell bakgrund från studentvärlden. Vi ser gärna en spridning med sökande från både nationer, kårer, Akademiska föreningen och övriga studentföreningar. Ett grundkriterium för att engagera sig är dock att man är student vid Lunds universitet.

Fakta

[checklist]

Den 8 november är det karnevalsmingel på Café Athen. Kandideringsperioden pågår från 25 oktober fram till 25 november och nominering är möjlig fram till 15 november.

[/checklist]