JiA! Äntligen mässa!

- in Kår, Studentliv

Juriststudenter och deras potentiella framtida arbetsgivare fick mötas under Juristen i arbete-dagarna.

”Jodå, visst har vi kontor i Stockholm”, och ”självklart kan man få jobb här även om man har fått några BA i betyg under studietiden”.

Det är några av de fraser som studsar genom salen på Juridiska föreningens arbetslivsmässa. Men vad får besökarna faktiskt ut av att komma hit, och varför reser företag långväga för att visa upp sig i Lund just idag?

Sofia Ljungstrand, 22, termin fyra på Juristprogrammet och loungevärd.

 

Vad ger det dig att gå på JiA-dagarna?

– Jag får en bättre bild av företag och får en överblick av vad som finns tillgängligt. Det är något jag kommer ha nytta av i framtiden, när det är dags att söka sig ut i arbetslivet.

Saknar du något på mässan?

– Inget jag kan komma på faktiskt! I år har vi fått en studentlounge och det tycker jag var jättepositivt. Så JiA-dagarna blir bara bättre och bättre.

Hur ser du på arbetsmarknadsanknytningen i utbildningen?

– Den är tydlig, och det tycker jag är väldigt positivt. Det är jättebra att det är möjligt för JF och skolan att förmedla den här typen av chanser att träffas och knyta kontakter inför framtiden. Det tjänar alla på.

 

Victor Persson, 26, termin tre på Juristprogrammet

Vad ger det dig att gå på JiA-dagarna?

– Jag har fått kaffe, kakor och goodiebags. Direkt när jag gick hit ställde jag in siktet på studentloungen.

Saknar du något på mässan?

– Nej, men jag tyckte det var lite långt från ingången till loungen. Jag ville komma hit direkt, men fick trängas massor på vägen. Haha, jag har inte varit ute och kollat så mycket än.

Hur ser du på arbetsmarknadsanknytningen i utbildningen?

– Den är existerande och det är inget problem för mig, men däremot pluggar jag ju bara termin tre. Därför känns det lite tidigt att försöka lära känna företag på det här sättet. Men jag tror att det är bra att komma ifrån skolvärlden ibland och istället få en inblick i arbetslivet.

Martin Andersén, 23, ordförande för Juridiska föreningen

Vad är det främsta syftet med JiA-dagarna?

– JiA ger studenterna en möjlighet att träffa framtida arbetsgivare. Studenterna får ett mervärde i sin utbildning och företagen får möjlighet att marknadsföra sig inför framtida medarbetare. Det blir ett sätt att knyta kontakter och skapa en bild av varandra inför framtiden.

Är du nöjd med årets mässa?

– Det blev jättebra i år, ett fantastiskt JiA. Vi har fått in många bra utställare och faktiskt lite fler än tidigare år.