Kul i kulturvärlden v. 47

- in Nyheter
@Emma Andersson

Shakespeare-opera, queer-film och indiepop-festival. Det och mycket mer när Lundagård ger dig några tips på veckans kulturhändelser.

 

Film

Vem drömmer inte om att gå och se Shakespeare-opera på Metropolitan i New York? Ikväll, den 19 november kl. 18.00 visas Stormen i repris på Kino. Studentpris 220 kr, lite dyrt, men definitivt billigare än en flygresa till New York.

När Doc Lounge visar filmen Indie Game på Mejeriet är det dataspelsutvecklare det handlar om. Intresserad? Det händer tisdagen den 20 november med insläpp kl. 19.00.

Är du hellre i Malmö tisdagen den 20 november arrangerar Malmö Queer Filmfestival Transgender Day of Remembrance på Inkonst. Filmerna Transparent och Facing Mirrors visas och så blir det samtal med Irina Schmitt från centrum för genusvetenskap, Lunds universitet. Fri entré!

Om du föredrar att sitta hemma i soffan och kura en kväll, gör det framför tv11, torsdagen den 22 november. Då kan du se Stephen Kings The Green Mile kl. 21.00 – en av väldigt få filmer som fått mig att gråta.

 

Konsert

Tant Strul kommer till KB, onsdagen den 21 november.

Anna Ternheim kommer till KB, torsdagen den 22 november.

Monarki har minifestival på Debaser, torsdagen den 22 november. Se banden Holograms, The Aislers Set, Weakhearts och Love Is All.

 

Scen

Gå på litterär afton om Att skriva sitt jag. Ett samtal mellan Cristine Sarrimo, docent i litteraturvetenskap, och Per Johnsson, docent i klinisk psykologi. Ikväll, på SOL, kl. 19.00.

Den senaste tiden har vi kunnat läsa mycket om konflikten mellan Israel och Hamas. Tisdagen den 20 november berättar Malmöfotografen Marko Wramén om sin fotobok Trots allt – Livet bakom muren som visar livet på Västbanken och Gaza. Du ser det gratis på Poeten på Hörnet i Malmö, kl. 19.00.

Ett gott skratt förlänger livet och den här veckan får du det på Babel när Oslipat tolkar Tomas Andersson Wij. Onsdagen den 21 november, kl. 19.00.

Moriska Paviljongen har kommit på den briljanta idén att kombinera samtal och mat i sin samtalsserie ”Middag med…”. Torsdagen den 22 november kl. 19.00 har turen kommit till författaren och dramatikern Sara Stridsberg.

Susanna Alakoskis roman Håpas du trifs i fengelset har blivit teater och går just nu på Lunds stadsteater. Se den torsdagen den 22 november kl. 19.00.

Torsdagen den 22 november, kl. 19.00, diskuteras dessutom folksaga och fantasy på Poeten på Hörnet. Fantasyförfattarna Kristina Hård, Nene Ormes och undertecknad (Emma Andersson) samtalar med Karin Tidbeck som moderator.

 

Har vi missat något annat kul som händer? Tipsa oss!