Kulturhelgen vecka 48: Gammal kärlek rostar aldrig

- in Nyheter
@Jimmie Larsson

Amour

Regi: Michael Haneke | I rollerna: Emanuelle Riva, Isabelle Huppert och Jean-Louis Trintignant

Kino, Lund

Den gick visserligen upp på Kino redan förra helgen, men det går inte att prata nog om Amour, Michael Hanekes skildring om kärlek på andra sidan en svår stroke. Det handlar precis som vanligt med Haneke om en brutalt ärlig och samtidigt trösterik historia, där spänning och intrig får stå åt sidan för reflektion och obekväma sanningar.

 

Love Antell @ Poppretton

Fredag 30 november

Inkonst, Malmö

Love Antell, känd som frontman i Florence Valentin, gjorde en överraskande helgjuten solodebut tidigare i år. Han flirtar precis som med sitt gamla band med klasskampsromantik och slagordspoesi, fast som soloartist med betydligt fler nyanser och en mindre häftig låga i bröstet.

 

Supersurrealismen

Utställning

Moderna Muséet, Malmö

Om Popstad Lund på Kulturen och Tutankhamon-utställningen på Malmömässan var ihåliga besvikelser så är omtalade Supersurrealismen på Moderna någonting långt mer substantiellt. Merparten av verken kommer från svenska konstnärer men det riktigt intressanta finns bland övervåningens stjärnglans; Dalí, Duchamp, Bourgeois, de Chirico, Max Ernst med flera. Befriande och provocerande på en och samma gång. Och så kostar det bara ett par tjugolappar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Insändare: Det finns inget vaccin mot ensamhet

”Att visa vår omtanke och medkänsla med de