På uppsatsjakt i Indien

- in Nyheter
@Jacob Hederos

Sol, bad, yogaläger och hippies. Bilden av semesterparadiset Goa kan behöva vidgas. Under de kommande tio veckorna ska Annika Skogar skriva om högt och lågt i hennes uppsatsjakt i just Goa. 

Hur kan det komma sig att fler kvinnor röstar i Goas delstatsval än i övriga Indien, samtidigt som de knappt alls finns representerade i delstatsparlamentet? Det är frågan som statsvetarstudenten och Lundagårdsskribenten Annika Skogar ska bita tag i under de kommande veckorna.

– Jag ville egentligen inte åka till Goa, för att jag hade så mycket fördomar. Men det var ett så intressant fenomen så jag fick ändra mig.

Är det svårt att komma iväg och skriva uppsats utomlands?

– Jag sökte ett så kallat MFS, Minor field studies-stipendium för att finansiera resan. Ansökan fick jag skicka i september, så man måste ju ha tänkt ut en hel del långt innan det faktiskt är aktuellt att börja skriva själva uppsatsen, säger Annika Skogar och fortsätter:

– Sedan så behövs det ofta kontakter på plats för att se om det är genomförbart. Eftersom jag har varit i Indien och arbetat som volontär innan så var det anledningen till att det blev just det landet. Nu hoppas jag också kunna visa en annan bild en vad som syns i turistkatalogen.

Följ Annikas resa på uppsatsbloggen här.