Schemat är spikat

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

We-hej!

Vid tvåtiden idag fick jag mejl om att jag blivit ”approved” för samtliga kurser i statsvetenskap jag sökt. Riktigt gott! Tyvärr tyckte inte fakulteten att jag platsade på nybörjarkursen i mandarin, så språket kommer jag dessvärre få försöka lära mig på egen hand. Jag har även lyckats pussla ihop mitt seminarie- och föreläsningsschema. Det är som att komma tillbaka till gymnasiet, för nu har jag håltimmar och lärarledd undervisning minst 15 timmar i veckan (att jämföra med de drygt 6 timmar i veckan jag haft när jag läst statsvetenskap hemma i Lund).

Nu har jag även upplevt min första matförgiftning som bytis. Den kom inte helt oväntat efter en middag med Din Sum (typ kinesisk tapas, men med hela friterade kycklingar (ja, huvud med innehåll serverades på tallriken), konstiga alger, feta fiskar i fetdrypande sås, ris med korvslantar och grönsaker och typ 100 olika sorters dumplings). Till efterrätt köpte vi en brun pudding med röda bönor (!) på av en rar, tandlös dam som satt på gatan och sålde puddingarna utanför restaurangen. Av artighet försökte jag äta så mycket som möjligt på denna bruna, dallrande geléklump. Innan vi promenerade hem testade vi även att dricka Bubble Tea, som bestod av kallt, svart té, mycket mjölk och röda geléklumpar som man skulle suga upp med ett stort sugrör. Alla dessa ”bubbles” försökte jag också äta upp av av artighetsskäl, till följd av att min mage totalstrejkat i nästan två dagar nu. Inte kul.

Imorgon ska jag och några andra utbytesstudenter åka till Stanley Market och turista lite till. Det ska tydligen finnas massor av souvenirer och goda restauranger vid Stanley, som ligger på en udde på södra delen av Hong Kong Island. På kvällen anordnas ett Global Party, där vi utbytesstudenter ska byta gåvor från våra hemländer med varandra. Min kompis Mia på Studentinfo övertalade mig om att köpa ett par Lunds universitet-strumpor som present innan jag åkte. Kanske inte det mest smickrande (men säkert väldigt varma och sköna!), så därför har jag varit på IKEA och bunkrat upp med en Daim-påse för att vara på säkra sidan att någon uppskattar Sverige.

Jag och Hedvig tänkte börja bloggbattlandet så smått – i form av listor!

Topp Fem: Udda matupplevelser
1: Frukt- och nötkaka med plastöverdrag. Plasten går verkligen inte att pilla bort, utan får följa med resten av kakan ner i magen. Smakar helt okej ändå.
2: Fett. Fett, fett, fett, fett. Allt käk är indränkt i fett eller feta såser. En LCHF-dietist hade ju gått i spinn totalt, men jag får kväljningar av sallad med fet sås, kyckling i fettspad och kokade nudlar med olja.
3: Grisinälvssoppa. Jag försökte verkligen att inte tänka på vad det var jag åt. Det funkade sisådär. 1 av 5 nudelpåsar i betyg.
4: Pinnarna. De trevliga servitörerna envisas med att sticka fram västerländska bestick, men jag har gett mig den på att lära mig äta med pinnar ordentligt. Största utmaningarna just nu är att få upp ris eller nudlar utan att spilla ner hela skjortan.
5: Resorb-vattnet. Efter en utekväll vid Wan Chai kom jag över en burk med resorb-vatten, som faktiskt smakade gott! Och som definitivt räddade mig från huvudvärken.