Bytisbestyr

- in Nyheter

Idag är det en riktig måndag. Ni vet en sådan där allt är lite grått, regnet öser ner utan tillstymmelse till att upphöra och alla går lite långsammare än vanligt. Nåväl, jag misströstar inte för det!

Helgen spenderade jag i min ensamhet då min lägenhetskompis Anna var bortrest. Det låter kanske hemskt tragiskt, men eftersom jag inte har börjat med någon undervisning vid universitet så blir det inte så lätt att helt utan anledning vandra fram till främlingar bara för att prata. Men jag klagar inte, det är bra att vara ensam ibland, man lär sig en del då med!

Jag har under helgen besökt en marknad och fyndade faktiskt en kofta, koftoman som jag är, för en billig peng. Uppgavs dessutom vara äkta ull rakt igenom och jag är villig att tro det med tanke på tyngden. Under helgen har det även varit en form av konst- och kulturhelg i Bologna så på lördagen strosade jag och hela Bologna runt och insöp atmosfären, härligt!

Helgens motgång mötte jag när jag insåg att min dator behövde laddas och kontakten helt enkelt inte passade. Då är det väl bara att köpa en adapter, tänkte jag i min enfald, men ack så lätt ska man inte ha det! Jag vandrade runt med min datorsladd till diverse affärer där alla såg lika frågande ut. Det visade sig att Apple just i Italien valt att göra livet lite svårare och ha en annan form av kontakt. Som tur var räddad Apple-butiken mig med ett reseadapter-set så nu kan jag bli en riktig globetrotter!

Denna måndag har annars gått i småbestyrens tecken. I sista stund sprang jag in och registrerade mig som bytis. Det verkar acceptera mig och ett informationsmöte väntar på torsdag! Trevligt ska det bli! Sen har jag även blivit med italienskt nummer vilket känns som ett trevligt led i integrationsprocessen.

Trots att jag lämnade Sverige med två incheckade bagage så har jag lyckats fylla dessa kappsäckar med nödvändigheter. Såklart har inte mina sommarkläder börjat nyttjas än, men annars så får jag göra er besvikna för någon outnyttjad-packningslista kan jag inte prestera. Kontakta mig om ni undrar varför man behöver två bagage och hur man avser använda allt! Men jag återkommer med en annan lista å det snaraste!