Levde för billigt – skickas nu hem

- in Nyheter, Studentliv
@Lundagård

Raju Kakarlapudi eskorteras av Migrationsverket till Kastrup på tisdag. Han har haft för lite pengar på kontot och får nu åka hem. 

 

Efter snart ett och ett halvt års kamp kom det slutliga beskedet. Raju Kakarlapudis försök att överklaga sitt ärende i Malmö, Göteborg och till Migrationsöverdomstolen i Stockholm har inte lyckats.

Han kunde inte visa upp att han levde upp till det som anses vara svenska levnadskostnader genom att ha redovisat innehav av 7 300 kronor i månaden på sitt bankkonto. Därför fick han inte förlängt visum efter sitt första år i Sverige, och samtidigt som han har försökt slutföra sin master på LTH har rättsprocessen rullat vidare.

Lundagård följde honom och masterstudenten Syed Nazeer Ali som hamnat i samma sits under deras sista tid i Sverige, läs reportaget på Lundagard.net här.

Rättelse: Det finns bara en migrationsöverdomstol, och den ligger i Stockholm. Texten har korrigerats efter påpekande från läsare. Det har även förtydligats att försörjningskravet rör innehav i bankkontot.