Hur är din kurslitteratur?

- in Nyheter
@Lundagård

3000 kronor – det är vad du i snitt får betala för din kurslitteratur första terminen på program. Men vad tycker du om litteraturen egentligen? Är den pedagogisk, gammaldags, rolig?

I vinjetten Kursboken får du chansen att ge ditt utlåtande om de obligatoriska sidorna.

Enligt en jämförelse som Lundagård gjort av litteraturlistor från åtta olika program vid Lunds universitet betalar du i snitt 3000 kronor för din kurslitteratur första terminen du läser på program. Det är mer än de flesta av oss lägger på skönlitterär läsning om året – och ändå recenseras kurslitteratur knappt i någon utsträckning.

Vilka böcker som ska ingå i din kurs bestämmer institutionsstyrelsen och väl där kan det, som Pär-Ola Nilsson vid Samhällsvetarkåren säger i reportaget ”Kriget om kurslitteratur”, krävas mycket för att en litteraturlista ska ändras.

Läraren kan relativt fritt välja sin litteratur, och det finns inte heller något pristak för hur mycket kurslitteraturen ska kosta.

När du som student betalar mycket pengar för din kurslitteratur i förhoppningen att den ska lära dig någonting, levererar den då det som utlovas?

Därför drar Lundagård nu igång vinjetten Kursboken där vi publicerar recensioner av kurslitteratur. Vad tycker du själv om din obligatoriska läsning? Är den pedagogisk, prisvärd, rolig, gammaldags?

Berätta gärna för oss i ett mejl till kursboken@lundagard.se, så kan också din recension publiceras.

Läs recensionerna av: