Studenten och politiken

- in Nyheter
@Lundagård

Studielön eller fler möjligheter till extraknäck? Fler studentbostäder? Genuscertifiering på alla utbildningar? Lundagård bjuder på både politik och gratis frukost när vi samlar de politiska studentförbunden på debatt i Café Athen imorgon bitti. 

 

Politik är att vilja något, sa en smart person. Men vad vill vi egentligen? Den frågan ställer reportaget ”Vår kamp” i senaste numret av Lundagård.

Är vi politiskt ointresserade, eller är studenter numer en för icke-homogen grupp för att kunna enas i studentlivsrelaterade frågor?

I morgon, onsdag, har Lundagård bjudit in företrädare för alla de lokala politiska studentförbunden för att prata om de frågor som rör dig.

Höjt CSN eller större möjligheter till extrajobb? Behövs det byggas fler studentbostäder eller behövs det ändrade regelverk? Hur kommer man åt problemet med så få lärarledda timmar? Vad bör vara statens mål med den högre utbildningen? Är till exempel genuscertifiering ett önskvärt kvalitetsmått på program och kurser?

Varför ska vi ens lyssna på politiska studentförbund?

Dessa, och många fler frågor, hoppas vi kunna beta av med personer som funderat mycket på det här och kommit fram till helt olika slutsatser.

Som vanligt bjuder Lundagård på finfrukost!

Läs mer på Facebook-eventet här.

Fakta

[checklist]

I panelen:

  • DAN ISHAQ, Moderata studenter.
  • HANNA HÅKANSSON, Liberala studenter.
  • JANNIKA BADIN, Gröna studenter.
  • JESSICA PRESITS, Kristdemokratiska studentförbundet.
  • KLARA STRANDBERG, Lunds socialdemokratiska studentklubb.
  • MAX ESKILSSON, Centerstudenter.
  • JESPER HILLBOM, Vänsterns studentförbund.

Lundagårds frukostsamtal arrangeras med stöd av Akademiska föreningens projektfond. Frukosten är gratis.[/checklist]