HONG KONG SEVENS 2013

Brutala tacklingar, muskulösa män och ett hejdundrande tryck i klacken. Nu har jag sett, eller snarare upplevt, min första sjumannarugbymatch. Det kommer definitivt inte bli den sista.

Hong Kong Sevens är tydligen en av de största deltävlingarna i sjumannarugbyserien som spelas över hela världen. Tusentals västerlänningar flyger in till Hongkong för att kolla på snygga touchdowns, dricka öl i enlitersmuggar och klä ut sig i lustiga maskeradkostymer. Rugby är en väldigt fysisk och brutal sport har jag nu lärt mig, men halva grejen är själva festen på läktarna.

Vy över Hong Kong Sevens från South Stand på Hong Kong Stadium.

Jag och de andra utbytesstudenterna hade haft vilda diskussioner kring vad vi skulle klä ut oss till, men på grund av mycket plugg så blev det en nödlösning – en löjlig mössa och sedan sitt hemlands flagga som en mantel. Tyvärr har ju inte rugby slagit igenom i Sverige riktigt än, så Sverige var ju inte med och tävlade. Men jag lät mig inte nedslås, utan bar stolt den blågula fanan på ryggen och ett blågult band som bandana.

Det blev en del glada hejarop över att det fanns en svensk i publiken, men jag gjorde mitt bästa för att supporta även de andra, tävlande lagen. Mitt favoritlag är ju som sagt Springboks, men de förlorade tyvärr sin match. Annars försökte jag lära mig den kanadensiska nationalsången (sjukt svår!) och sjöng ”Rule Britannia” när England spelade.

Till tonerna av the Clash’s ”London Calling” sprang lagen ut på planen och i pauserna mellan matcherna blev det världens ös på South Stand, vår sektion av stadion. Att se alla tusentals utklädda människor stå och dansa med i ”Gangnam Style” och ”Aint No Mountain High Enough” var riktigt kul. Vädret med strålande sol och runt 25 graders värme och en kall öl i handen gjorde inte dagen sämre.

Say Oh-Ah Canada, say Oh-Ah Canada!

Rugbymatcherna slutade vid tio och då begav vi oss till ett After Game Party i LKF-distriktet. Jag hamnade på en arabisk restaurang som hette Felfela, rökte sisha och försökte lära mina kines-amerikanska vänner de få ord på arabiska som jag kan. Efter det gick vi till en bar som spelade housemusik innan vi försvann upp i en hiss till en klubb som hade fri bar (även för killar!). En riktigt bra dag och kväll slutade på ett kinesiskt kafé där jag fick i mig lite ris och kyckling innan vi tog en taxi hem till Pokfield Road.

Idag har jag pluggat, städat och käkat mexikanskt nere i Soho. Imorgon blir det kanske volleyboll eller en vandring i New territories innan jag går på Hong Kong International Film Festival. Mycket kultur på schemat den här helgen alltså!