Hello bloglovers!

Ledsen för dålig uppdatering senaste veckan, men min familj har varit på besök.
Därför har jag agerat reseledare, sightseeingvärd, informatör och busshållplatsutropare. Jag tog med dem på de klassiska sakerna som Victoria Peak, Star Ferry, världens längsta rulltrappa och hästkapplöpning i Happy Valley.

Vi gick även (bokstavligt talat) över gränsen till Mainland och besökte Shenzhen för en dag full med shopping. I en av reseböckerna stod att man ska börja pruta på 10% av priset, vilket vi självklart gjorde. En del försäljare blev lite bittra, men överlag gick det att pressa ned nästan allt till 40% av utgångspriset. Det var med välfyllda shoppingkassar vi tog tunnelbanan tillbaka till Hong Kong Island.

En annan rolig grej som hände under veckan var att mina kompisar Martine och Ashleigh hade sina familjer på besök. Så vi drog ihop en spontan ”familje”-middag på en restuarang som serverade tolvrätters Pekinganka, vilket var himla gott och trevligt. Nu har jag även testat kokta hönsafötter samt manet indränkt i chili. Tack och lov behöver jag aldrig testa det igen.

Min familj var på det stora hela väldigt nöjda med vistelsen, men de klagade lite på vädret. Hittills under mina tre månader i Hongkong har det varit molnigt eller soligt. Under deras vecka här har det ösregnat mer eller mindre konstant sedan de landade i måndags. Hur som helst var det fint att ha dem på besök.

För övrigt har jag även lämnat in mina första två papers. Istälelt för Urkund använder HKU ett verktyg mot plagiering som heter Turnitin. Efter att man skickat in uppsatsen så får man ett mejl där de anger hur många procent av uppsatsen som är plagierad. Jag fick 5% respektive 8%, vilket får anses vara bra då samtliga av mina ”plagiat” var direkta citat (givetvis med citationstecken) från kurslitteraturen eller referenserna i källförteckningen. Hah!

Nu väntar två dagar av intensivt plugg. Sen blir det Peking över Buddha-lovet!