MacLehose-hajk och ölets anatomi

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Folkrepubliken Kinas reformer av statsförvaltningen från 1993 fram till idag. Det sitter jag och snöar in mig på just nu för att kunna lämna in världens bästa paper till min seminarieledare. Förhoppningsvis har jag lyckats spotta ut 2000 ord och gjort en välsvarvad analys på detta innan torsdag. Sen är det bara två paper och en hemtenta kvar innan Final Exams börjar. We-hej!

Ja, i fredags nåddes jag av beskedet att jag blivit nominerad till webbredaktör för den här tidningen du läser just nu. Känns väldigt kul att få valberedningens förtroende, men än är det en lång väg kvar. Först den 16:e maj håller Lunds Universitets Studentkårer sitt valting, då de ska fråga ut mig och de andra två nominerade redaktörerna Annika Skogar och Kenneth Carlsson. Förutom den utfrågningen så kan någon ställa upp och motkandidera, så det är verkligen ingenting som är avgjort än. Men jag hoppas ju givetvis att det går vägen!

Mina vänner Martine, Thomas och Tom lyssnar intresserat på ölföreläsaren.

I lördags firade vi Tomi’s födelsedag genom att gå på Beertopia – en internationell ölfestival i West Kowloon Cultural District. För att citera min amerikanske polare Braden: ”I’ve never seen so many white people at the same place in Hong Kong before”. Känns ju gött att det är öl och rugby som förenar västerlänningar.

Det fanns mängder av öl och ale med fruktsmak och vi lyssnade även intresserat på en norrman som höll en föreläsning med fokus på ölets anatomi. Vid femtiden var vi redo att fortsätta fira Tomi på min och Thomas rooftop, och med stearinljus, en gitarr och några flak öl blev det riktigt avslappnat och trevligt.

Jessie och jag utforskar de övergivna husen i Chek Kang.

Igår morse vaknade jag okristligt tidigt för att vara på en söndag. Jag och Jessie skulle nämligen göra en av Hongkongs finaste hajker: MacLehose Trail no.2 mellan Long Ke och Pak Tam Au. Den ligger så långt österut man kan komma i New Territories och det tog oss nästan två timmar att ta oss dit med buss, MTR och taxi. Men väl på plats bjöds vi på helt fantastiska utsikter över de klippiga kusterna, de gröna öarna och de bländvita stränderna i kombination med det strålande solskenet.

Jag har även bokat min biljett tillbaka till Sverige nu. Känns overkligt att snart lämna denna fantastiska stad och jag fattar fortfarande inte vart tiden tagit vägen. Dessvärre återstår en stora arbetsbördor i plugget samtidigt som vädret börjat visa sig från sin bästa sida… Men det är bara att gilla läget och köra på.

Over and out.

En annan del av Hongkong… Chek Kang ligger längst in i viken Long Harbour och ser ut att vara orört sedan 1970-talet.