Textmassor och militärmode

- in Nyheter

Den där obligatoriska kursen i datorkunskap i gymnasiet kändes just då otroligt onödig och oanvändbar. Nu fem år senare förstår jag att jag ska vara tacksam. Det är nog inte alla som gått den kursen.Nej, för när Power Point-presentationerna i Italien gör entré så är det med oändliga textmassor som man aldrig hinner läsa. Jag trodde inledningsvis att det berodde på läraren, men ack så fel jag hade. För när nu våra gruppredovisningar kommit igång inser jag att det här med dåliga power points är ett välspritt koncept. Tyvärr så hinner man aldrig läsa ett helt utdrag ur någon konvention samtidigt som man ska försöka lyssna på vad redovisaren har att förmedla. Too much information helt enkelt. Så tack för de 50 poängen i datorkunskap, de gav mig trots allt de mest basala kunskaperna i Power point-presentationer.

Eftersom jag befinner mig i modemeckat Italien tycker jag att det är på sin plats med en rapport om de senaste inom modet här nere. Det är militärmönstrat på var och varann människa här. Inte tror jag att det föreligger någon reform eller ett uppsving för värnplikt, men vad vet jag? Det är alltifrån traditionsenliga byxor, till gympapåsar, kortkorta kjolar, leggings, linnékavajer som bär detta kamouflagemotiv. Så har ni inte hoppat på trenden än, så gör det- om ni vill! Själv tror jag att jag lämnar den modeflugan i Italien när jag återvänder till Sverige.

Imorgon är det Liberation day, det vill säga en röd dag för att fira friheten efter andra världskriget. Det tänkte jag att man gör bäst i Milano med trevligt sällskap så därför bär det av med ett tåg i ottan mot norr. Nu bär det iväg mot grupparbete och en förhoppning om en mindre textkompakt power point!