Siste April i Hong Kong

Sen uppdatering, jag vet! Men det har varit väldigt mycket med födelsedagsfirande, uppsatsskrivande och Sista April-ätande på sistone.

I fredags var det Josh’s födelsedag, och det firade vi storslaget med förfest och sedan en vertikal pubrunda. Det är tydligen väldigt vanligt bland de lokala studenterna och går ut på att åka hiss mellan olika barer i ett 25-våningshus.

Att åka hiss är kul och bästa transportsättet när det gäller att göra en vertikal pubrunda. Killen som kollar in i kameran heter Max och kommer från samma stad som Justin Bieber.

Dessvärre spelade den första baren vi kom till bra musik, ölen var billig och överlag ett bra tryck bland gästerna. Trevligt värre, men det innebar att vi bara hann med två barer innan folk blev för trötta för att fortsätta. Jag, Tomi, Thomas och Rebecca avslutade kvällen på en Dim Sum-restaurang i Kennedy Town som öppnar klockan 3 på natten. Bästa nattamaten än så länge!

Igår var det ju som bekant Siste April. De senaste tre veckorna har jag och några andra skandinaver laddat inför denna stora händelse med otaliga besök på IKEA och Sverige Shoppen. Tanken var att vi skulle spela brännboll på stranden och ha skandinavisk picknick, men precis när vi skulle bege oss ut så öppnade sig himlen.
Istället blev det inomhuspicknick hos Martine och Christine. På det uppdukade smörgåsbordet kunde vi njuta av norsk lax, svenska importerade köttbullar, kokta ägghalvor med kaviar, norsk brunost, inlagd sill, senapssill, kokt potatis, två sorters knäckebröd, smör, ballerinakex, Daim-kolor och grönsaker. En riktig festmåltid med andra ord, och våra inbjudna vänner verkade uppskatta köttbullarna och snapsvisorna mest.

”3 AM Dim Sum?” har blivit den stående frågan efter en bra utekväll. I fredags var det en sån kväll och här hugger Tomi och Rebecca in på läckerheterna.

För finländarna är det viktigt att fortsätta firandet även på Första maj, så i morse begav vi oss till Kowloon Park och drack mousserande vin och åt jordgubbar i vårsolen. Sedan begav vi oss till restaurangen FINDS (förkortning för Finland, Island, Norge, Danmark, Sverige) och käkade lunch bestående av bland annat makrillterrin, hälleflundra, blomkålssoppa och hasselnötsglass. Riktigt smarrigt.

Jag har nu haft mina sista föreläsningar på HKU och såsom sig bör har jag även fått fylla i flera kursutvärderingar. Utöver de vanliga frågorna om vad som kan göras bättre och hur pedagogisk lärarna varit, så dök detta påstående upp, där man fick ange på en skala huruvida man höll med eller ej:

”This course raised my awareness of the contribution I can make to improve the wellbeing of humanity. ”

Vad svarar man på det liksom?