En tur till San Luca

- in Nyheter

Första maj firade jag med en riktig kraftansträngning, allt för att få en panoramavy av Bologna.Medan Carl-Johan verkar ha firat en någorlunda traditionsenlig Valborg i Hong Kong så gick Valborg mig nästan förbi, sånär som på alla uppdateringar på sociala medier. Mina föräldrar anlände denna afton och det var väldigt fint att få träffa dem igen. Igår så beslöt vi oss för att ta oss till San Luca som är en basilika belägen 300 meter ovanför Bologna. Vägen dit upp är en enda lång arkad med inte mindre än 666 valvbågar, vilket är världens längsta sammanhängande arkad. Inte illa!Det var sannerligen en pärs som tog närmre en och en halvtimme enkel tur. Jag hade förväntat mig att mötas av imponerande panoramavy, men ack det fick jag inte. Jag fick förvisso små glimtar av Bologna från ovan, men jag hade väntat mig något mäktigare. Jag tror man få tar sig till andra omkringliggande kullar om man ska få en riktigt bra panoramavy. Nåväl, klaga ska jag icke för det var en trevlig upplevelse att vandra i arkaden och jag fick min dos av träning för ett bra tag.

På väg upp till San Luca i en vackert ockrafärgad arkad.
På väg upp till San Luca i en vackert ockrafärgad arkad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så med lätt träningsvärk vaknade jag denna torsdag och jag försöker idag ta mig an spridda uppgifter såsom att förbereda min muntliga presentation nästa vecka, lite kriminologiuppgifter, men inte minst försöker jag ge mig i kast med att söka fördjupningskurser inför nästa termin på juristprogrammet. Inte det enklaste ska ni veta! Men jag har några dagar till att klura på.

San Luca-basilikan
San Luca-basilika

 

 

 

 

 

 

 

 

I afton ska jag gå på konsert med mina föräldrar eftersom det var en lite födelsedags till min pappa tidigare under terminen. Så, den ska inkasseras och upplevas idag. Det ska vara musik av det klassiska slaget så jag får försöka spetsa mina klassiska öron, men det ska bli trevligt! Imorgon ska jag åka på utflykt till någon närbelägen stad med mina föräldrar tänkte jag men än så länge är det ovisst om det blir Ravenna, Ferrara eller Florens. Jag återkommer med en uppdatering från det!

Det jag lyckades se av Bologona från ovan
Det jag lyckades se av Bologona från ovan