Rektorn: "Jag är bedrövad"

- in Nyheter, Studentliv

Teknologkårens ordförande Rasmus Kjellén valde att lämna rummet under inspektorns tal. Även Anders Axelsson, rektor vid LTH, fördömer talet.

Rasmus Kjellén, ordförande för Teknologkåren, blev så upprörd under Jan Eric Larssons tal att han valde att gå ut. Själv har han instämt med kritiken mot sångböckerna och lovat att vidta åtgärder.

Rasmus Kjellén menar att Jan Eric Larsson höll talet som privatperson och att Teknologkåren inte står för hans åsikter.

– Jag reagerade på vissa av hans värderingar och valde att gå ut av den anledningen för att göra en markering, förklarar Rasmus Kjellén.

Rasmus Kjellén menar också att inspektorns tal inte var riktat mot kåren och att det inte har påverkat kårens relation med D-sektionen.

Anders Axelsson, rektor för LTH, som också var med på balen, vill först inte kommentera talet.

– Det får stå för sig självt, säger han men tillägger att man på LTH utarbetat en ny strategisk plan som fått mer aktualitet efter sångboksdebatten. Planen ska ligga till grund för deras kommande arbete i fallet och innefattar bland annat en genomgång av allt som finns inom LTH:s webbdomän.

I ett mejl skriver Anders Axelsson senare:

Jag kan bara säga att jag är mycket besviken och ledsen över det som hände på balen. Teknologerna hade gjort ett jättejobb för att ordna en trevlig fest för att hälsa våren. Och så händer detta! Att jag är ledsen över det som hände räcker inte. Jag är bedrövad!

Vad var det som gjorde dig bedrövad?

– Jag vill inte utveckla det mer än så.