Sista natten med gänget

Nu är terminen officiellt slut för vissa av oss. De som inte har några Final Exams har lämnat in sina sista papers, så för att fira detta hade vi ett Boat Party i fredags.

Temat för denna båtfest var ”Asian”, men dessvärre var det bara runt en fjärdedel av alla som hade klätt ut sig. Jag misslyckades brutalt med min utklädnad, då ingen fattade att jag var ”Borneos djungel” med mitt sönderklippta myggnät, apmössa och djungelslips. Nåväl, jag klädde ju i alla fall ut mig…

Det var lite blandade känslor på båtfesten också. Dels var det ju kul att dansa i takt till båtens gungningar, äta buffé och mingla med alla. Samtidigt insåg jag någonstans där att många av de här människorna kommer jag nog aldrig mer att träffa, eller att det kommer dröja kanske år innan jag ser vissa som jag verkligen vill behålla kontakten med igen.

Av sentimentala skäl såg vi till att avsluta kvällen med att äta Din Sum-nattamat i Kennedy Town igen, och det var ljust när jag traskade hem igen.

Lördagen spenderades därför mest i horisontellt läge och jag försökte skriva klart mitt sista paper i kursen Hong Kong Politics. Det gick inget vidare, så därför spenderade jag även stora delar av söndagen med att få klart det. Oturligt nog var volleybollen inställd, så det fick bli en löprunda längs Victoria Road istället.

De senaste tre veckorna har jag mer eller mindre gått på knäna mentalt med pluggandet så nu tänkte jag ge mig själv två dagar med turistande och shoppande i Hongkong. Förhoppningsvis kommer vi iväg till Lantau imorgon och ligger på stranden. Det är lite pinsamt, men om det blir av blir det min första strandvistelse hittills i Hongkong. När jag kom i januari var jag bara och gick på stranden i Stanley, och sen dess har det varit andra utflykter, plugg eller dåligt väder som kommit emellan.

Om nio dagar har jag min första Final Exam och om drygt tre veckor är jag åter på svensk mark. Känns overkligt!

Over and Out.