Campus by night

- in Nyheter

I dagarna anordnas något som går under namnet ”Campus by night”, ett spektakel arrangerat av en av studentorganisationerna i Italien.I dagarna tre så förgylls universitetsområdet med diverse lustigheter såsom scener, små tält och inte minst en spelplan för det som på idrottslektioner i Sverige brukar under gå under namnet spökboll. I dag så stod jag en stund och förundrades över det stora engagemang denna sport skapade. Ena laget spexade till det lite extra och bar lösskägg. Helt klart det vinnande laget i mina ögon.

Lösskägg var dresscoden i spökbollsmatchen.
Lösskägg var dresscoden i spökbollsmatchen.

Annars har jag liksom Carl-Johan en tid med tentor framför mig. Igår hade jag min gruppresentation och den gick fint. Idag har jag på allvar börjat med tentaplugget. Just nu består det i någon form av renskrivning av oförståeliga anteckningar. Bitvis kan jag förvisso förstå anteckningarna, men eftersom jag inte har höjt undervisningen till skyarna, främst på grund av svårtillgängliga power points, så är det luckor som ska fyllas de här sista veckorna.

Tråkigt är det att man ska bura in sig med tentaplugg just när vädret vänder. Jag får försöka kombinera dessa ting, motsättningarna till trots. Annars har min tid sen sist även spenderats med att testa diverse nya sorter i knäckebrödssortimentet. Jag har fått lite leveranser från besökarna som har varit här. Riktiga läckerheter som väntar på en när man når svensk mark igen!

Lite nostalgisk börjar jag bli eftersom bytistiden börjar närma sig sitt slut. Imorgon har jag min sista kriminologilektion och nästa vecka slutar jag med international law. Det är först nu jag börjar inse att tiden går så otroligt snabbt. Varje dag är fylld av nya upplevelser och är sällan den andra dagen lik. Man ska alltså passa på att bytisnjuta av livet från början, för innan man hinner blinka ska man börja tentaplugga och avveckla sitt bytisliv. Fast jag väntar en och en halv månad med avvecklingen!