Den kantonesiska frisören

Idag var jag hos frisören. Inte den engelskspråkiga, för han hade semester. Därför fick den kantonesiska barberaren sig ett besök, som han nog tyckte var väldigt kul.

Dessvärre pratade han knappt någon engelska, utan det var med kroppsspråk och enstaka fraser som jag fick göra mig förstådd. Det är ju brukligt att man tar en hårtvätt först, får ut eventuellt hårvax, kammar håret tillrätta och sen börjar klippa, men det tyckte han var onödigt. Istället tog han fram trimmern och skalade bort ett stort sjok hår från min vänstra sida och började klippa bland de kurviga lockarna. En TV-skärm stod precis bredvid och när ekonominyheterna gick igång fäste han blicken vid skärmen men fortsatte klippa ändå.

Resultatet blev kanske inte min snyggaste frisyr någonsin, men den värsta hårvolymen är i alla fall borta. Skönt och svalt.

I måndags tog jag och Jessie en tur till ön Lantau och hängde på stranden Cheung Sha Beach. Det var som sagt måndag, för det var inte en själ på den vita, kilometerlånga stranden. För första gången den här terminen badade jag i Hongkongesiskt vatten dessutom. Jag fattar inte varför det tagit sån tid, men bättre sent än aldrig antar jag.

Min plugg-att-göra-lista börjar så sakteliga att krympa...
Min plugg-att-göra-lista börjar så sakteliga att krympa…

Efter det badet tror jag mitt immunförsvar beslöt sig för att gå ut i strejk ett tag. Immunförsvaret tyckte det var dags för mig att betala tillbaka för veckor av kort sömn, plugg, fest och sena nätter. Därför spenderade jag tisdagen i sängen och med att städa upp rummet lite grann.
Min roomie Thomas är nämligen i Thailand och glassar, så jag har rummet för mig själv vilket är väldigt skönt – inte för att Thomas är otrevlig, utan för att det är lite lättare att tvätta, städa, laga mat och få lite struktur på den minimala levnadsytan.

Om en timme eller så ska jag och Diao bege oss in till Soho och gå på en arabisk restaurang. Mitt begär efter falafel och hummus har nämligen vuxit. Sedan kanske vi ska till en bar och ta ett glas för att fira att Max fyller år. Sen upp i ottan och börja pluggandet inför Final Exams igen.

Over and out!