Åter på svensk mark

I onsdags landade jag på Kastrup och blev kungligt mottagen av mamma och pappa.

Det kändes väldigt fint att få krama om dem igen. De hade tagit med sig en picknickkorg med kanelbullar, syrener, mousserande vin och svenska flaggor, allt för att göra välkomnandet till någonting alldeles extra.

På flyget från Dubai till Köpenhamn träffade jag en gammal klasskompis från mellanstadiet och hennes mamma. De hade varit i Bahrain och träffat vänner och var på väg hem till samma lilla stadsdel i Helsingborg som jag är uppvuxen i. Ibland är världen allt bra liten.

Under onsdagskvällen fick jag träffa min syster igen och vi åt middag och jag försökte berätta vad som hänt sedan de lämnade Hongkong i början av april. Jag fick också en liten uppdatering om vad som hänt hemmavid och det visade sig att det var nästan ingenting nytt.

Ännu har jag inte känt någon nedstämdhet eller tomhet över att vara hemma. Många av mina kompisar som varit på utbyte tidigare varnade mig i förväg om att det kommer komma en känsla av tomhet när jag landat.

Nu är det söndag och jag känner fortfarande ingen tomhet, men det kan i och för sig bero på att jag haft fullt upp nere i Lund. Jag och Jacob, webbredaktören, har påbörjat överlämningen här på Lundagård och hela torsdag och fredag satt jag i möten på redaktionen. I fredags kväll var det korridorsfest i min korre på Lunds nation och igår kväll var det avslutningsfest för nuvarande lundagårdsredaktörerna på AF-Borgen med massvis av förberedelser.

Så snart har jag förhoppningsvis hunnit landa lite och låta alla intrycken smälta in. Snart tänkte jag publicera en sista lista, så håll utkik!

Over and out.