Franskt-italienskt tentafirande

- in Nyheter

Fredagskvällen nalkas och jag har sakta men säkert reparerat mig efter tisdagens tenta genom fransk middag och italiensk utgång.I onsdags hade vi tenfirarmiddag hemma hos en fransk kompis som i sann anda bjöd på Foie gras till förrätt. Efter en mycket trevlig middag gick vi vidare och skulle dansa av oss lite på en klubb som ligger i en park. Jag får säga att stället var helt acceptabelt och det låg trevligt vid en liten sjö och en bro. Pittoreskt italienskt på utsidan, mer nationsslabb på insidan. Men festligt var det att få dansa av sig åtminstone! Utmattad som jag var så vaknade jag inte förrän kl 13 dagen efter. Jag blev verkligen förvånad, en sådan sovmorgon har jag inte unnat mig sen studenten. Jag kan inte riktigt jämföra studenten med en vanlig tentafest, men jag skyller på åldern, den tar ut sin rätt.

Nu har jag så smått börjat ladda upp inför min nästa tenta, men det känns betydligt trevligare. Criminology är ett ämne som mer baseras på diskussion än ren fakta. Eller åtminstone en mer balanserad relation av dessa godbitar av pedagogik. Jag har dessutom lämnat in min sista uppgift i min distanskurs i kriminologi så snart har jag bara min sista 7 hp kvar att kamma hem. Det börjar ändå kännas lite kämpigt när man ser diverse uppdateringar från vänner som känner sommarlovets vingslag, men jag anar trots allt att det inte är för långt borta för min del. Fast än Carl-Johan har nått svensk mark så får ni inte misströsta, jag fortsätter blogga för full rulle ända tills min hemfärd den 27 juni. Carl-Johan kanske skriver en eller annan rad om post-utbyteskänslorna!

Imorgon bär det av till Florens där jag ska spendera helgen. Jag ska träffa min kompis Amanda där och det ska bli extra festligt eftersom vi bodde där tillsammans för något år sen, men ingen av oss har varit där sen dess. Så det får bli till att återbesöka och återuppliva gamla minnen helt enkelt! Nu väntas en sedvanlig aperitivo!

Buonasera e buon week-end!