Andrahandsbokhandeln blir kontantfri

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Nu kan du inte betala med kontanter när du köper begagnad kurslitteratur på Andrahandsbokhandeln i Lund. Anledningen är att butiken köpts upp av Campusbokhandeln.

Fredrik Hagenius, vd på Campusbokhandeln.  Foto:  Erik Flyg/Privat.
Fredrik Hagenius, vd på Campusbokhandeln.
Foto: Erik Flyg/Privat.

Campusbokhandeln AB, som redan äger fem butiker som säljer begagnad kurslitteratur, har tagit över Andrahandsbokhandeln i Lund.

– De hörde av sig till oss och ville sälja. Det passade oss bra eftersom vi jobbar med samma sak. Nu blir vi dubbelt så stora, säger Fredrik Hagenius, verkställande direktör på Campusbokhandeln.

– Det finns många synergieffekter, till exempel att vi kan skicka kursböcker mellan butikerna om universiteten har samma typ av kurs fast vid olika tillfällen under året, fortsätter han.

Ni slopar även kontanthanteringen i butiken i Lund. Varför?

– Det tar tid, är en säkerhetsrisk och fler kunder betalar med kort. Våra övriga butiker har varit kontantlösa sedan 2008 och det har fungerat bra. Tids nog vänjer kunderna sig, säger Fredrik Hagenius.

Buggar att fixa

De senaste dagarna har det varit ett visst strul med att söka och reservera böcker på deras hemsida. Detta beror på att Andrahandsbokhandelns sida fogas samman med Campusbokhandelns hemsida. Men till helgen ska studenterna kunna söka fritt efter kurslitteraturen.

– De värsta buggarna ska vara fixade i slutet av veckan, säger Fredrik Hagenius.

Kan flyttas

Men de studenter som har lämnat in böcker hos Andrahandsbokhandeln kan vara lugna över att de får pengar för dem. Enligt Fredrik Hagenius flyttas kundernas registrerade böcker över till nya företagsregistret. Han flaggar även för att bokhandeln kan komma att flytta.

– Vi försöker hitta en annan lokal, men tillsvidare fortsätter vi på Winstrupsgatan, säger Fredrik Hagenius.