Sommartorka

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Regnet smattrar mot fönstren på redaktionen. Utanför springer konferensdeltagare med paraplyer efter skydd mot regnet och några förvirrade utbytesstudenter har pälsat på sig med varma regnjackor för att klara det stundande höstrugget.

Trots regnet är Lundagård delvis i torka. De flesta anställda på universitet vi har försökt ringa under veckans första tre dagar är ännu inte på plats. ”Personen du söker har semester, och återkommer den… 19 augusti” ljuder det i luren innan en frustrerat ringer tillbaka till växeln och försöker bli kopplad till någon annan som kan svara på en basal fråga.

Självklart ska de ha semester! Men en sommartorka i nyhetsväg gör att en får använda sin uppfinningsrikedom desto mer och tänka ut nya vinklar. Nya händelser som kan bli en ’grej’. Händelser som i vanliga fall skulle sållats bort i det ständiga flödet av nyhetstips, men som nu kan lyftas fram och komma till sin rätt – på nya sätt.

Samtidigt innebär personalens semester att vissa nyheter får skjutas på framtiden, så att rätt person kan svara på rätt fråga. Så håll i er, för nästa vecka förväntar jag mig att ni svarar i luren.

Vid tangentbordet

/ Carl-Johan