Omvärldsperspektiv och lokal prägel kan ge radiopris

- in Nyheter
@Karolina Jakstrand

Lund har chans att få stora Radiopriset. Två program som sänds i lundastudenternas egen radiokanal Radio AF är nominerade i kategorin årets närradio.

Mattias Torstensson, Kostas Macheridis, Simon Classon, Angelica Dahl, Felicia Frithiof, Lisa Blidnert och Lovisa Prage jobbar alla i redaktionen på Radio AF. Foto: Radio AF
Mattias Torstensson, Kostas Macheridis, Simon Classon, Angelica Dahl, Felicia Frithiof, Lisa Blidnert och Lovisa Prage jobbar alla i redaktionen på Radio AF.
Foto: Radio AF

Angelica Dahl, samhällsredaktör och nyhetschef på Radio AF, är en av personerna bakom ”Magasinet” som är ett av programmen som har chans att vinna det prestigefyllda priset. Hon tycker att det känns stort att vara nominerad och menar att nomineringen är en betydelsefull bekräftelse för Radio AF. Hon påpekar också att det är viktigt att studenternas ideella engagemang blir uppmärksammat.

– Det finns många engagerade studenter i Lund som verkligen brinner för att göra radio, säger Angelica Dahl.

Hon tror att ”Magasinet” blev nominerat bland annat för att de bevakar viktiga samhällsfrågor och kopplar det till sin målgrupp, studenter och unga, på ett relevant sätt.

– Vi fördjupar oss i och sätter en lokal prägel på stora aktuella frågor som cirkulerar i landet, säger Angelica Dahl som också är producent för programmet.

Tidigare prisade

Även Radio UPF:s egna radioprogram , som tidigare fått flera priser, är nominerat. Lyssnaren får i programmet ett perspektiv på omvärlden som annan media glömmer bort eller blundar för. Angelica Dahl berättar vidare om att intresset och ambitionsnivån bland medarbetarna på radion är hög. Detta leder till att programmen i sin tur håller hög kvalitet.

– Vi lägger ner så mycket tid på det här och det känns roligt att få denna uppskattningen. Oavsett vad som händer nu är vi väldigt glada över att vara nominerade, säger Angelica Dahl.

Den 19 september kommer vinnarna att annonseras på Radiogalan i Stockholm. Andra program som är nominerade är bland annat den uppmärksammade P1 dokumentären ”Den fastspända flickan”, morgonprogrammet ”Morgonpasset i P3” och musikprogrammet ”Pop och politik” som sänds i UR.

Text: Karolina Jakstrand