Karneval och spex

- in Nyheter

Idag avslöjas temat för Lundakarnevalen 2014! Ja, jag går som många andra i Lund de här dagarna på tårna och är löjligt nyfiken på vad de har hittat på. Såg ni bokstavsbilden de delade på Facebook? Jag satt i kanske en halvtimme och försökte urskilja bokstäverna men sen gav jag upp, det kanske inte ens var de riktiga bokstäverna…

Igår kväll svepte kommittén förbi i sina ljusgrå tröjor i periferin i Stora Salen medan vi var där med Lundaspexarna. De har ju sitt stora släppevent på scenen, kl 12.15 idag som sagt. Tyvärr har jag inga hemligheter att avslöja, jag vågade aldrig gå så nära. (Oklart om det i och för sig ändå inte mest berodde på att jag hade pyjamas på mig eftersom vi hade pyjamaspartytema.)

På scenen fick de trängas med våra hårt slitande dekorister och ett par ton sandfärgad dekor i form av stenstoder, sarkofager och stora obelisker. Inga konstigheter. Det har pågått en febril aktivitet uppe på borgen hela veckan och jag har varit där varje dag. Det har byggts och repats och spelats och burits strålkastare och lagats mat i mängder. Spex när det är som bäst, med andra ord.

I morgon tuffar vi äntligen iväg mog Kalmar för turné med Uarda! Klockan åtta på morgonen lämnar vi Lund med en jättestor lastbil och en dubbeldäckare. Åh, taggen. Föreställning!