Studenter får gratis internet

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Studenter som bor hos AF-bostäder får gratis internet. Det är den tidigare kritiserade internetleverantören Bredband2 som blir totalleverantör till AFB. 

Under hösten får studenterna hos AFB fritt internet. 5 886 studentbostäder hos AFB får surfa fritt på 1 gigabit/sekund. Avtalet med Bredband2 löper under fem år, men AFB kan säga upp det ifall de inte är nöjda.

– Vi har haft diskussioner med flera leverantörer under lång tid. Bredband2 erbjuder en snabbhet, tillgänglighet och service som föll oss i smaken. Vi är mycket nöjda med valet, säger bostadsombudsmannen Robin Heed.

– Självklart ska fritt internet ingå i hyran. Precis som att det kommer vatten ur kranen ska det vara en självklarhet. Det blir dessutom billigare eftersom vi kan dra ned kostnaderna, både för oss själva och för studenterna, säger Robin Heed.

Tidigare fått kritik

För drygt två år sedan stormade det kring Bredband2, bland annat för att priserna chockhöjdes och året innan dess var det strul med fakturor och supporten bristande. Med det nya avtalet kan inte heller de boende välja internetleverantör. Trots detta väljer alltså AFB att teckna avtal med bredbandsföretaget.

– Vi har hört talas om problemen med de har bättrat sig. De har förbättrat supporten så det är vi inte oroliga för, säger Robin Heed.

Vad ska en boende göra som får problem?

– Kontakta oss direkt eller gå direkt till Bredband2 som kan hjälpa till, säger han.

Mer information om hur övergången kommer gå till och vad som händer med de boendes gamla avtal kommer AFB gå ut med senare.