Magasinet vann Årets närradio

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Radioprogrammet Magasinet rattade in helt rätt frekvens hos juryn och spakade hem priset som Årets närradio.

Angelica Dahl och Mattias Torstensson är båda med i Magasinet's redaktion.
Angelica Dahl och Mattias Torstensson är båda med i Magasinet’s redaktion.

Det var en nervös delegation från Radio AF som åkte till Radiogalan i Stockholm. I konkurrens mot Utrikespolitiska föreningen i Lund och Radio Fri i Stockholm vann radioprogrammet Magasinet priset som Årets närradio.

– Det är så svårt att förstå. Vi fick väldigt mycket hälsningar från annat branschfolk och andra som tidigare varit aktiva på Radio AF efter att vi hämtat priset, säger Mattias Torstensson, som är med i redaktionen för Magasinet.

– Även om de kanske inte hört programmet så är det kul med uppmuntran och folk som säger ”fortsätt så”, säger Angelica Dahl, nyhetschef.

En bekräftelse

Med utmärkelsen kan Radio AF ses som Sveriges bästa studentradio. Priset instiftades 2001 och 2002 vann Radio AF priset för första gången.

– Det här bekräftar vårt arbetet oerhört hårt. Alla slitiga nätter och uppdruckna kaffekoppar belönar sig, säger Erik Adell, stationschef och ansvarig utgivare för Magasinet och fortsätter:

– Det är lätt att bli insnöad i en bubbla och därför är det kul att vi arbetet vi lägger ned ses som top notch i Sverige. Det är en bekräftelse man behöver som journalist, säger han.

 

Magasinet sänds varje fredag mellan klockan 16-17 på Radio AF 99,1 MHz.