Galltvålens lov

- in Nyheter

studentmossa02

Här hänger min studentmössa i ett gummiband i duschen. Det kan tyckas lite konstigt vid en första anblick och det är väl litegrann för att det är ganska konstigt. Fast inte egentligen, om man tänker efter. I veckan hade vi vårt första möte med marskalkerna som ska jobba på Corbalen, Corpus Medicums bal på AF-borgen i slutet av oktober. (Corpus Medicum är sjukgymnasternas, läkarnas, sjuksköterskornas, arbetsterapeuternas, biomedicinarnas, logopedernas och audionomernas kår.)

Vad gör en marskalk på en bal?

Som marskalk kommer du till borgen på morgonen för att ställa ut bord och stolar, duka mm. Under middagen sitter du i änden av ett bord och undviker att bli redlöst berusad, håller lite koll på de andra runtomkring dig så att de inte börjar kasta mat och står upp vid alla tal. Ibland ska marskalkerna ha svart klänning (inte herrarna då, de har förstås frack) men det kommer vi inte att behöva, dessutom är marskalkerna utstyrda i marskalkband, studentmössa och vita handskar som går över armbågen (inte herrarna, återigen, deras är korta). Efter middagen går du på släppet som alla andra balgäster och rullar hatt hela natten, sedan får du en ruskigt trevlig sexa med de andra marskalkerna, tackfest plus rabatt på balbiljetten! Need I say more? Orimligt taggad!

studentmossa03

Det var helt enkelt den påbjudna studentmössan som föranledde installationen på den första bilden. Champagne och jordgubbsfläckar som legat och marinerat i fyra år och så lite Törleyfläckar från temafesten med spexet i våras, skulle någonting kunna bita på det? Som så många söndagsmorgnar förr har jag med ångestfyllt bröst vänt mig till galltvålen. Denna gulaktiga och lite lätt illaluktande, trögflytande och av gudar om de finns benådade vätska. Underbara vätska! Har fixat kaffefläckar på otaliga kjolar, vita klänningar dränkta i rödvin, fettfläckar och sminkfläckar och blodfläckar och ibland fläckar som är en kombination av allt redan nämnt.

Summa sumarum: Dagens studenttips – galltvålen! En billig livlina.

Edit: Ett observandum förresten. Se till att innertyget (det röda) inte kommer i kontakt med yttertyget för då riskerar du att få en rosa studentmössa.