Brand på Kämnärsrätten

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

På tisdagseftermiddagen började det brinna i en källargång på Kämnärsvägen. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka branden.

Under tisdagseftermiddagen fick Räddningstjänsten syd larm om att det brann på Kämnärsvägen. Väl på plats konstaterades det att det var en mindre brann i en källare. Bostadshuset ligger i ett område med många studentbostäder som tillhör AF-bostäder.

– Branden är släckt och ingen har kommit till skada vad vi vet. Vi har ännu inte fått det bekräftat att det är hos oss, men det låter troligt, säger Henrik Krantz, vd på AF Bostäder.

– Vi arbetar nu med att få klarhet i vad som hänt, säger han.

För brandkåren gick arbetet med släckningen fort.

– Det gick bra och snabbt att släcka. Troligtvis är det någon som satt fyr på en mindre hög med kläder, men vi misstänker inte att det rör sig om någon pyroman, säger Anders Kindberg, inre befäl på Räddningstjänsten syd.

Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse och har i nuläget ingen misstänkt.

– Det var ett antal tomma matavfallspåsar i papper som börjat brinna, säger Magnus Niklewski, polisassistent på polisen i Lund.

Kan det rubriceras som mordbrand?

– Nej, brottsplatsundersökningen visar på skadegörelse. Vi har inte heller sett några liknande fall av mindre bränder så därför är det troligen inte heller någon pyroman som ligger bakom, säger han.

Artikeln har uppdaterats efter publicering.