Agora ska hitta sin egen fåra

- in Nyheter

Som ny ordförande för Helsingborgssektionen Agora vill Sebastian Kull synas mer. Men i Helsingborg tänker han inte stanna länge till.

Det var inte tänkt att han skulle hamna här alls. Efter skoltiden i Trollhättan var siktet inställt på ekonomistudier i Lund. Men hjärtat ville annorlunda.

– Min flickvän hade börjat läsa service management i Helsingborg och då fick jag också upp ögonen för staden, säger han.

Ett antal år senare läser han sista året på samma program. Sen i somras är han även ordförande för Samhällsvetarkårens Helsingborgssektion Agora. Ett jobb som är svårare än vad han först trodde.

– Det är tufft att inte känna att man har den tiden. Jag lägger ca 20 timmar i veckan och det kan ofta vara mycket att tänka på i kombination med skolan.

– Men man får ut mycket av det. Vi är ett jäkla gött gäng och att ha gjort något vid sidan av skolan är väldigt meriterande, skyndar han sig att tillägga.

Vill bli mer attraktiva

Agora brottas med samma problem som många andra kårer, menar Sebastian Kull. Studenterna känner ofta inte till vad kårerna gör och hur de kan hjälpa dem under deras studietid. Det är något som Agora ska försöka ändra på.

– Vi jobbar på att försöka göra vårt varumärke lite mer attraktivt och såg till att profilera oss under nollningen, säger Sebastian Kull.

Vilka är höstens stora studentfrågor i Helsingborg som du ser det?

– Framförallt ombyggnaden av skolan. Det är redan trångt och så ska det till en renovering på det. Vi måste försöka hitta fler studieplatser. Sen kommer vi jobba hårt för att SFS ska utse Helsingborg till årets studentstad.

Många praktiska fördelar

Men vad gör Helsingborg till en så bra studentstad? Enligt Sebastian Kull är det kanske inte lika mycket glam och galej som i Lund. Men det har mer praktiska fördelar.

– Här finns mer kontakt med kommun och näringsliv och det utbytet är jäkligt bra för studenternas karriärer.

Trots det så tänker han inte stanna i staden när studierna är över. Hemlängtan har blivit för stor.

– När jag är klar blir det Göteborg, säger han bestämt.