Andra ordet är: Trudelutt

- in Karneval, Nyheter, Studentliv

Strålkastarna lyser mot Universitetshusets port. Ur porten springer karnevalens andra uppräknare ut, jazzmusikern Gunhild Carling, och ropar ut i en guldfärgad megafon: Trudelutt!

 

Uppräkningsvärdarna från karnevalskommittén: cirkuschef Patrik Alfredsson och revuchef Emelie Ohlin. Foto: Lukas Norrsell
Uppräkningsvärdarna från karnevalskommittén: cirkuschef Patrik Alfredsson och revychef Emelie Ohlin.
Foto: Lukas Norrsell
Uppräkning2.3
Gunhild Carling ropar ut det andra ordet i karnevalskorsordet: Trudelutt!
Foto: Lukas Norrsell

– Här är väldigt härlig stämning i novembermörkret, familjärt och mycket karneval, säger Clara Luthman kommunikationschef i karnevalskommittén för Lundakarnevalen 2014.

Det är dags för Karnevalens andra uppräkning, som sker en gång i månaden fram tills det är dags för karnevalen i maj nästa år. Uppräknaren, Gunhild Carling ropade glatt ut dagens ord och brände sedan av en passande trudelutt på sin trumpet.

– Jag saknar karnevalen varje dag, säger hon efter att ha berättat att hon själv var karnevalist på Idealkarnevalen 2002.

Filmen fick byta lokal

Under kvällen var det även en manifestation för att ockupera universitetet, där demonstranterna först samlades vid universitetshuset för att sedan ta Nedre Athén i besittning. Karnevalen hade tidigare under kvällen en intresseanmälan för karnevalsfilmen som var tvungen att byta lokal på grund av manifestationen. Uppräkningen stördes inte av denna.

Nästa uppräkning kommer ske klockan 14 den 20 december utanför Universitetshuset.