Spex, kår och karneval i en salig röra

- in Nyheter

Idag var typdagen för 200 %-november-Maja. Den började med praktik 7.30 till 16-ish. Därefter trampade jag raka vägen till skolan där vi fixade på kåren en stund innan vi promenerade hem till vår kassör och hade styrelsemöte. Efter det klämde jag och min bästa sexmästarkollega Carl in en hel massa sexmästargrejer inför diverse sittningar, fester och andra evenemang på programmet – kvitton, planering, cateringkontakter, affischer, Facebookevents, inbjudningar och möten. Så fort vi slagit ihop våra datorer rullade jag direkt bort till borgen. Där var spexet redan i full gång för i kväll hade vi teknikrep!

På teknikrepet testas för första gången samspelet mellan skådespelarna, orkestern, dekoren, ljudet, och ljuset. Och de flesta av oss i ensemblen får höra låtarna och se dekoren för första gången. Det är stort! Då tänder en del sektioner ljus och göttar nere i Stora Salen med ost och kex – eller för den delen glass och coca cola som dekoren.

1-ilion-frontpage-haha

Vi i Meddi slänger upp lite mysiga, omgjorda versioner av affischen nu de sista dagarna fram till premiären. Våra tröjor kom förresten idag, tjohej. Givetvis blev det något fel i beställningen (kanske kan vi få rätt på det nästa år?!) men de blev i övrigt ungefär som vi hade tänkt oss. Nu väntar vi med spänning på programbladen och medaljerna som kommer att dyka upp i veckan.

I morgon kommer min spexkväll att bytas ut mot karnevalskväll. Konstigt. Då har vi hur som helst kick off med min nya sektion – designsektionen! Japp, jag kommer att vara med och ta fram profilprodukterna för Lundakarnevalen, alla de prylar som kommer att säljas under hela våren. Fantastiskt ska det bli! Men mer om det efter vår kick off kanske? Jag vet själv inte så värst mycket just nu. 🙂 Natti!