Svalt intresse för ordförandepost

- in Nationer, Nyheter, Studentliv
Kuratorskollegiet kan stå utan ordförande. Valberedningen har haft svårt att finna en lämplig kandidat. Karnevalsengagemang kan vara en av orsakerna.

Nationernas samarbetsorgan Kuratorskollegiet har fortfarande ingen ordförande inför nästa termin. Än så länge är bara en vice ordförande vald och det nya ordförandeparet börjar jobba första januari.

Valberedningens ordförande Henrik Persson är fåordig men berättar att det till på torsdag ska finnas ett förslag färdigt till Kuratorskollegiet angående ordförandeposten. Imorgon ska valberedningen ha möte.

Hur många är intresserade av att bli ordförande?

Det vill vi nog hålla inom valberedningen. Men jag kan säga att det finns intresse.

Borde inte ordförandeposten vara tillsatt vid det här laget?

– Det har dragit ut lite på tiden. Men planen är Kuratorskollegiet ska kunna välja en ny ordförande innan terminen är slut, säger Henrik Persson.

Karnevalen lockar mer

En anledning till att det är svårare att rekrytera en ordförande till Kuratorskollegiet kan vara vårens stora studentengagemang Lundakarnevalen. Många nuvarande- och före detta heltidare engagerar sig i karnevalsarbetet och vill kanske därför inte söka en ordförandepost.

Att ingen utsetts till ny ordförande än är dock ingen fara på taket enligt nuvarande ordförande Cecilia Patriksson.

– Om ingen är utsedd innan terminens slut kommer Kuratorskollegiet att lösa det internt, säger hon.

– Ordförandeposten är en väldigt rolig post att inneha. Tyvärr har dock många duktiga människor tackat nej för att de behöver att break efter sin tid som heltidare, säger Cecilia Patriksson.

Kan bli ensamt

Ordförande för Kuratorskollegiet är också verkställande sekreterare för Terminsräkningsföreningen. Däremot är Kuratorskollegiets vice ordförande är redan vald. Han heter Fredrik Wærn och är just nu prokurator på Blekingska nationen. Han känner ingen oro utan litar på valberedningen.

– Det kan ju bli lite ensamt på kontoret om ingen blir vald, säger han.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Lunds nationer får två miljoner

Kapplöpningen mellan universitetsstäderna fortsätter. Nu delar Lunds universitet