Lundagård delar ut julkl(app)

- in Nyheter
@Annika Skogar

Esmail Ben Moussa, är systemvetarstudenten som är hjärnan bakom Lundagårds nya app som i dag delas ut som en tidig julklapp till alla tidningens läsare.

Esmail-Ben-MoussaVarför har Lundagård utvecklat en app?

– För att det ska bli möjligt att gå in på vår hemsida utan att krångla runt utan i stället komma direkt. Det gör det också smidigare att läsa tidningen när man inte sitter vid en dator.

Vad innehåller den?

– Den innehåller hela hemsidan, både den svenska och den engelska, fast i ett format som är anpassat till mobilen. Det finns också en tipsfunktion så att det ska bli enkelt att bara ta upp mobilen och tipsa oss om något händer. Genom appen är det också lätt att komma åt hela senaste numret av papperstidningen.

Hur svårt är det att göra en app egentligen?

– Ja, det beror ju på förkunskapen. Jag pluggar ju systemvetenskap men det var faktiskt svårt. På varje steg uppstod det nya utmaningar men det som var svårast var att lyckas lansera den och få den godkänd av Apple.

Hur får jag tag i Lundagårdsappen?

– Det är bara att gå in på Apple store via mobilen och datorn och skriva in Lundagård. Jätteenkelt.

 

Just nu finns Lundagårdsappen bara för Apple-produkter. Vill du hjälpa oss att utveckla en version som fungerar även för Android? Eller en app med fler funktioner? Mejla lundagard@lundagard.se