De var först i karnevalskön

- in Karneval
@Carl-Johan Kullving

Kön till Uppropet för Lundakarnevalen 2014 har börjat. Ett gäng varmklädda studenter har trotsat regn, snålblåst och kyla för att bli de första karnevalisterna.


Vid åttatiden på lördagskvällen ställde sig ett tiotal studenter från Lunds Naturvetarkår först i kön. Med filtar, underställ och trädgårdsstolar gör de sig redo för en lång natt i karnevalskön – imorgon klockan 12 öppnar registreringen för karnevalisterna.
– Vi är här först och får därmed gå hem först imorgon, säger Fredrik Ekwurtzel, som är vice tältchef för ett av Tältnöjena.
– Det hade varit trist att vara nummer två, ropar en annan av de köande.

Plötsligt rullar en polisbil upp bredvid de köande.
– Vad pågår här då?
– Vi köar till Lundakarnevalen!
– Är det dags nu? Ska ni vara här hela natten i det här vädret?
– Javisst.
– Ja, jag hade inte gjort det, men ha så skoj, säger polismannen och kör vidare.

Ett halvt stenkast bort från karnevalskön, inne i ett betydligt varmare Café Athen, förbereder Ekonomisektionen sin monter. Alla karnevalssektioner har byggt egna montrar för att marknadsföra sig och locka intresseanmälningar bland karnevalisterna under morgondagens upprop.
– Vi har fixat med montern från och till sen klockan tre i eftermiddag, det kommer bli riktigt bra, säger Martin Strömland, souschef för Ekonomisektionen.
– Men först måste vi komma på vad som krävs för att den inte ska välta. Kanske snören och en sten? frågar han retoriskt samtidigt som ekonomichef Joakim Winnerljung borrar in en skruv i träskivan.