2000 risifrutti senare

- in Bildspel, Karneval

Karnevalsuppropet är avklarat. 5137 personer registrerade sig som karnevalister och kön var som längst en kilometer lång.
– Det är fantastiskt att så många människor vill vara med i Futuralkarnevalen, säger vierichef Gustav Brattström.

Kön började bildas vid åttatiden på lördagskvällen.
– De som var först satte upp ett partytält och hade med sig mat och dryck och filtar. Efter 16 timmars köande var de ganska trötta, men glada, säger Gustav Brattström.
Själv var han på plats i AF-borgen ett dygn innan dörrarna öppnades.
– Jag sov bara några timmar på två dagar, men det var det definitivt värt.

Hans bästa minne från Uppropet är när han tillsammans med karnevalsgeneralen Fanny Ramel sprang genom AF-borgen med Jacob Alssamaray som var först i kön.
– Jag ropade ut att vår första karnevalist var här och alla sektionerna jublade. Det var magiskt, säger han.

Över 2000 korv med bröd
Uppropet blev en dag av gigantiska proportioner. Det såldes över 2 000 korv med bröd och lika många koppar kaffe och risifrutti. Samtliga 3 000 biljetter till Karneveljen (förmodligen världens största sittning) gick åt och ytterligare 500 till eftersläppet.
– Allt är slutsålt, även de 1 000 t-shirtarna vi tryckte upp, säger Gustav Brattström.

Nästa steg inför den 16 maj då karnevalen går av stapeln är att hålla i auditions för de som vill stå på scen. Karnevalisterna delas upp mellan de 31 sektionerna. Besked om denna uppdelning ges inom de närmaste veckorna.
– Alla ska få sina önskemål tillgodosedda i den mån det går. Men hur vi exakt tänker lägga upp karnevalståget är ytterst hemligt, säger Gustav Brattström.

 

SE FLER BILDER FRÅN UPPROPET HÄR: