Indisk maraton, tysk svensk synd och dansk på ölback

- in Internationellt

I Delhi arrangerar en studentorganisation maratonlopp för politisk medvetenhet. I Schlesvig-Holstein fotograferar Flensburgs universitet nakna studenter, och i Köpenhamn får juriststudenterna helt nya lokaler.

IndienLopp för politisk medvetenhet
Delhi student union arrangerade ett maratonlopp under måndagen i samarbete med studentorganisationen ABVP. Loppet genomfördes för att öka det politiska medvetandet bland studenter och startade vid den juridiska fakulteten för att sen gå runt hela campusområdet. ABVP är en avknoppning av en nationalistisk rörelse som bildades vid Indiens självständighet och har hamnat i våldsamma konflikter med andra studentorganisationer. Maratonloppet som hade omfattande polisbevakning genomfördes utan några incidenter.

tyskland Bilder mot homofobi
Flensburgs universitet har låtit fem studenter fotografera sig. Vid Östersjön – nakna – omfamnar de varandra i en protest mot de nyantagna homofobiska lagarna i Ryssland. De fem finns nu på foto blickandes ut över havet mitt i smällkalla vintern enligt Spiegel online.

Universitetet lägger varje dag ut en ny bild som en protest på hemsidan.
– Vi har glatt oss mycket över aktionen. Den visar hur man kan handla politiskt, säger den frysande men glada studenten Samuel Kober till Spiegel online.
Också universitetets rektor Werner Reinhardt har – fullt påklädd – ställt upp på bild.

Danmark flaggaInvigning på en ölback
Köpenhamns universitets prorektor för utbildning, Lykke Friis, har öppnat Juridikums nya lokaler enligt Universitetsavisen. Ståendes på en ölback presenterade hon de nya lokalerna. Adressen Fiolstræde 10 ska användas på bästa möjliga vis för att studenterna ska få bättre studiemiljö och därmed ge utbildningen ett lyft. Juridiska fakulteten har länge varit kritiserad för att ha dålig studiemiljö. Poängen med det de ny lokalerna är att studenterna själva ska bestämma vad de 500 kvadratmetrarna ska användas till. Adressen har redan fått namnet Fiol-Jurahus 3 av studenterna.

 

About the author

Related Posts