En Stockholmsvecka

- in Nyheter

Jag sitter i ett tomt café på Beckmans designhögskola och väntar på att deras Öppet hus ska börja. Eller, det är inte fullständigt tomt – det sitter ett gäng lärare och äter räksoppa en bit bort.) Jag har haft en fullspäckad helg. I fredags började min kvällskurs i Visuell kommunikation på Beckmans akademi i Malmö. Jag är supertaggad, de olika föreläsarna vi ska ha låter helt fantastiska. På kvällen tog jag Pågatåget tillbaka till Lund och gjorde tidernas snabbaste omsvidning till helrosa outfit komplett med glänsande rosa mantel och parfymsprayflaska. Nollesittning med kärlekstema väntade på Hallands.

På lördagen hade vi fått en uppgift att lösa i VK-kursen så redan halv tolv var jag på väg ner till tågstationen på cykel igen (efter en aning kaos i lägenheten då all ström gick – till kyl, frys, rubbet – precis när jag och Freja var på väg att gå). Efter kursen blev jag avsläppt av en klasskamrat på tågstationen och klev på tåget till Stockholm. I Stockholm väntade Emmy och vi slösade ingen tid utan åt middag och gjorde en kväll av det hela på Under Bron.

Söndagen bjöd på kurs med Elsa Billgren om vintage – hur du känner igen årtioendena och fyndar och vårdar gamla kläder på bästa sätt. Himla bra. Och en julklapp, faktiskt. När den var slut kuskade jag vidare till Uppsala för att träffa den bästa storebroren. Vi kikade på hans doktorandstuderarkontor, åt meze (libanesiska smårätter) till födelsedagsmiddag som han bjussade på och såg Äta, sova, dö som vi tyckte om en massa.

Idag är det måndag och min näst sista dag i huvudstaden. Jag har suttit på Ofvandahls café i Uppsala och jobbat och sedan åkt till Stockholm och suttit på Beckmans café och jobbat. Och nu är jag alltså här och väntar på att presentationen av kandidatprogrammet i Visuell kommunikation ska dra igång. Det ska bli spännande. Sedan åker jag hem till Emmy i Sundbyberg igen för en sista natt innan det bär av hem mot Skåneland.

Puh.

En sak jag förresten gjort idag är att jag pillat ihop en affisch och ett event för Lundaspexarnas intresseanmälan den 4 mars. Jag hoppas att många bra personer kommer att komma och vilja bli en del av vår spexfamilj.

intresse-vt14-bl2