Lundmorgon

- in Nyheter

05.40 satt jag på cykeln i morse, med kameran slängd över axeln och kaffetermosen i handen, halsduken långt uppdragen över öronen.

Vi har fått i uppgift i Beckmanskursen att göra en egen fotobok till i morgon, en liten grej på 16 bilder. Istället för att medge att det var min prokrastinering som jagade upp mig ur sängen så vettlöst tidigt tänker jag låtsas att det till 100 % var min djärva jakt på ”the golden hours”. ”The golden hours” är fotografens favorittid på dygnet därför att ljuset är så speciellt. De infaller kring soluppgång och solnedgång, ungefär två timmar efter respektive två timmar före.

Det var ju lite oturligt att det inte blev någon soluppgång just idag. Oavsett tycker jag att det skugglösa morgonljuset gav en viss stämning till bilderna, särskilt de i svartvitt och särskilt i kombination med folktomheten, så här har ni mitt onsdagssömniga Lund tidigt en marsmorgon.

lundmorgon-s-02

lundmorgon-s-07

lundmorgon-s-08

lundmorgon-s-03

lundmorgon-s-05

lundmorgon-s-04

lundmorgon-s-09

lundmorgon-s-10

lundmorgon-s-11

lundmorgon-s-15

lundmorgon-s-14

lundmorgon-s-16lundmorgon-s-13

lundmorgon-s-19lundmorgon-s-18lundmorgon-s-12

lundmorgon-s-17lundmorgon-s-20

lundmorgon-s-21lundmorgon-s-26

lundmorgon-s-28

lundmorgon-s-29

lundmorgon-s-31

lundmorgon-s-32

lundmorgon-s-33lundmorgon-s-35lundmorgon-s-27lundmorgon-s-34

lundmorgon-s-40lundmorgon-s-39