Lundagård testar nöjena

Visst, tåget är viktigt. Men är det inte områdets alla smånöjen som gör festen? Lundagård har testat ett axplock.

 

philip testar-2
Erik Olausson sveper en rysk drink

Russian Roulette

Satsa på två plattor, hjulet snurrar, du vinner. Simpelt nog. Men efteråt är det dags för hjul nummer två, för att hitta den mest lämpliga ryssvinsten. Lundagårds utsände blir utan, men får se före detta studentmedarbetaren tvinga i sig något som beskrivs och serveras som vodka.

 

philip testar-3

Hipster eller hobo?

Klassiskt karnevalnöje med en twist. Ser du skillnad på en hip ung man inom media och en uteliggare? Kolla en bild och knocka en tom burk för att gissa. Billig lager för hobo, dyr ale för hipstern. Två nedslagna burkar ger vinst.

 

philip testar-5
Vesper Aftonstjärna rekommenderar korv

Put in Putin

Ryssland och särskilt president Putin återkommer i attraktion efter attraktion. Här ska man träffa honom med korv eller rädisor. Lundagårds utsände testar – och misslyckas – med rädisorna. Ett misstag, avslöjar Vesper Aftonstjärna, för dagen lämpligt nog utklädd till just korv. Mycket bättre hit-ratio. Enda problemet är att folk äter upp sin korvar och inte har något att kasta.
– Mitt tips är att äta ena halvan av korven och kasta den andra, säger Vesper Aftonstjärna.

 

philip testar-7

philip testar-6

Strike for the future

Ett karnevalsområde utan Starke Arnold-nöjen vore inget karnevalsområde. Bestäm dig för någon du vill skicka ut ur framtiden. Lundagårds utsände valde partiledaren för ett svensk riksdagsparti och tilldelades ett järnrör. Orättvist höga betyg utdelas till det här nöjet eftersom det gick så bra.

 

philip testar-8
Lundagårds reporter åstadkommer mirakel

Gå på vatten med Jesus

Snabba fötter verkar vara viktigare här än en stark gudstro, men inget pekar på att det skadar. Genom att snabbt förflytta sig över trögflytande vätska går det att hålla sig flytande. Kul, men det hade varit kul att kunna tvätta av sig lite bättre. Den här artikeln skrivs med kladdiga fötter.

 

philip testar-9

philip testar-10

philip testar-11

Day after tomorrow

En av de bästa försäljningspitchar som någonsin levererats lockar oss in i ett mörkt tält för att uppleva världen efter apokalypsen. Visar sig bestå av bakfulla studenter och inget annat.

 

philip testar
Alexandra Rojas och Hugo Larsson är redo för nödsnack

Bubblare: SOS Knacka

Ensam i fyllan och villan? Ingen fara, bara att gå till popcornståndet och knacka på. Alexandra Rojas och Hugo Larsson säger sig vara villiga och redo att ta emot både akuta snackbehov och människor som vill kasta popcorn i munnen på dem.

About the author

Philip Stålhandske är kulturskribent och reporter på Lundagård, samt sitter i tidningens redaktion, bland annat som ansvarig för litteraturkritiken. Tidigare har han även varit krönikör.