Snart går tåget

I stora salen i AF-borgen dunkar musiken och ljuset pulserar. Baren tar upp beställningar och på dansgolvet är det tätt av utklädda karnevalister, den ena mer färgglad än den andra. Påven går förbi med en gäng nunnor, fotbollsspelare, en ärtskida med ärtor på magen och tre hönor.

Tågets deltagare har sminkats och peppen för tåget, som avgår klockan 13, är total.

 _DSC6941Josefin Cohen (t.v) och Lousie Roth är med och ansvarar för sminkningen till alla vagndeltagare. De har redan hunnit sminka både Musse Pigg, Kalle Anka och hela kungafamiljen. – Sen har vi sminkat elva stycken Zlatan också, säger Josefin Cohen.
Josefin Cohen (t.v) och Lousie Roth är med och ansvarar för sminkningen till alla vagndeltagare. De har redan hunnit sminka både Musse Pigg, Kalle Anka och hela kungafamiljen.
– Sen har vi sminkat elva stycken Zlatan också, säger Josefin Cohen.

Sminket lades med varsam hand på plats. Bredvid sitter kompisen Leo Ljungdell och resten av hans vagn hade sminktid redan klockan sju på morgonen. Vagnens tema är ”möss som laborerar på människor” och kommer vara en vagn med en massa olika djur. – Det ska också finnas en jakthund med en människa i koppel, säger han.
Sminket lades med varsam hand på plats. Bredvid sitter kompisen Leo Ljungdell och resten av hans vagn hade sminktid redan klockan sju på morgonen. Vagnens tema är ”möss som laborerar på människor” och kommer vara en vagn med en massa olika djur.
– Det ska också finnas en jakthund med en människa i koppel, säger han.

Kostymnisse med renar. Från vänster: Anton Hollerup, Christofer Sjöquist och Paolo von Krogh.
Kostymnisse med renar. Från vänster: Anton Hollerup, Christofer Sjöquist och Paolo von Krogh.

Vagnen ”Hönan eller ägget – vad kom först?”.
Vagnen ”Hönan eller ägget – vad kom först?”.

Text: Tove Nordén
Foto: Nike Eliasson