50 radiotimmar senare

- in Karneval

När klockan slår 00.00 i natt har de sänt radio oavbrutet i 72 timmar. Lundagård tar pulsen på Karnevalsradions sektionschef Frida Tranvik. 

Stämningen i radioburen är på topp, trots att maratonsändningen pågått i över 50 timmar i streck. Åskådare inne i såväl som utanför buren applåderar reagge-bandet Partiet som nyss rivit av en låt live.

Frida Tranvik har haft intensiva dygn, men berättar att allt har gått jättebra.
– Första natten sov jag på en madrass i baracken här intill, men nu har jag fått vila några timmar hemma, säger hon.

Vad har varit roligast?
– Att karnevalisterna har haft så kul. Men även inledningen – då hade vi roddat all teknik och det är alltid så små marginaler man jobbar med. Tio minuter innan sändning fick vi ljud och karnevalsmelodin kunde spelas från buren, säger Frida Tranvik.

Karnevalsradion utgörs av 70 personer. Radiokarnevalisterna har delats upp i olika redaktioner som har ansvar för tre timmar i taget var.

– Vi har exempelvis en musikgrupp med en musikchef som under våren har jobbat med att välja ut blandad musik som passar vid olika tillfällen. På kvällarna har vi exempelvis lite mer partymusik. I morse klockan 05.30 hade vi folk som dansade utanför, de kom direkt från Dansen i AF-borgen och fortsatte här, säger Frida Tranvik.

Vilken har varit den bästa gästen?
– Bo Kaspers Orkester, de hann inte spela något men det var jättekul. Vi hade även bandet First Love här, det är roligt med de lite mindre artisterna att de stannar lite längre. Och sen har vi ju Movits, såklart.

Karnevalsradion går att höra på FM 99.1 eller Lundakarnevalens hemsida och så klart live utanför buren. Och så finns spektaklet live på youtube, förstås.