Movits bjuder på skönt gung

Inte lika knökat som på E-type, men en överfull ståplats gör sig å andra sidan inte bra till dessa svängiga toner, tycker Lundagårds recensenter om Movits-spelningen på Lundakarnevalen.


Saxofon, trombon, bas och teknikunder från allt-i-allon Anders Rensfeldt gör scenen. Bandet svingar instrumenten i takt över publiken. Movits levererar ett scenarbete som lever upp till bandnamnet. Svängigt är det. Publikhavet är trots det svårflörtat, men tänder till på lätta refränger även om draget slocknar lätt.

Andra låten, Woodstock, inleds med en kort motivering från sångaren Johan Rensfeldt som vill förkasta dagens främlingsfientliga tongångar i samhället.

Det är en ljummen lördagsnatt där det bjuds på gammalt och nytt. Det nya blir som så ofta ganska svagt med en publik som främst går igång på refrängerna. Om än, skönt gung är fortfarande kvällens starka ord.

– Lundakarnevalen är lite som OS, ropar Johan Rensfeldt.
Om han syftar på att det är vart fjärde år, eller att det är ett jäkla evenemang är svårtytt. Kanske menar han att det är lite av varje.

Det är först på slutet som publikens gung övergår till det stora party som många har väntat på. Men överlag är det snarare en trevlig konsert med fylliga refränger än en vild folkfest.

Text: Carl Ahlsén och Daniel Kindstrand.
Foto: Nike Eliasson.